یکی از انواع بال ٫ بال سوییپ بک است. طراحی این نوع بال از اهمیت ویزه ای برخوردار است زیرا سرعت هواپیمارا در حد قابل توجه ای بالا میبرد بدون آنکه به وضعیت بحرانی در سرعت صوت برسد.
اما این نوع بال در سرعت های پایین تر دارای معایبی نیز هست. زیرا در سرعت کم ٫ بخش قابل ملاحظه ای از سرعت هوا به صورت عرضی در جریان است و تبدیل به لیفت نمیشود. به همین خاطر سرعت واماندگی هواپیما افزایش پیدا میکند .
از دیگر ویژگی های بال سوییپ میتوان به این موضوع اشاره کرد که به دلیل نوع طراحی آن٫ ابتدا (wing tip) انتهای بال وامانده میشود.
از انجایی که سرعت برای هواپیماهای جنگنده و شکاری یک فاکتور بسیار مهم و تعیین کننده میباشد ٫ استفاده از بال سوییپ در این نوع هواپیماها بسیار رایج میباشد. اما به دلیلی که ذکر شد این نوع بال در هنگام تیک اف و لندینگ که سرعت هواپیما ثابت و بالا نیست٫ میتواند مشکلاتی ایجاد کند به همین منظور طراحان این نوع هواپیماها به مرور راهی برای این مسئله نیز پیدا کردند. راه حل این بود: بالی که ابتدا معمولی و مستقیم است و در موارد لزوم به دستور خلبان به بال سوییپ تبدیل شود. این سبک طراحی در نوع خود یک انقلاب در صنعت هوانوردی محسوب میشد چرا که مشکل واماندگی هواپیما و کمبود پرفورمنس در سرعت های پایین تر را ازبین میبرد.
از طرفی مدل دیگری از بال سوییپ وجود دارد که به سوییپ برعکس یا swept back wing شناخته میشود. این نوع بال در واقع همان ویژگی های مثبت بال سوییپ را دارد به علاوه ی آنکه سرعت بحرانی را نیز کاهش میدهد. همچنین به دلیل ساختار آیرودینامیکی خود از واماندگی بال در قسمت انتهایی (wing tip ) جلوگیری میکند.. از دیگر برتری های بال سوییت برعکس٫ میتوان به این موضوع اشاره داشت که این بال در سرعت های پایین کارایی خودرا از دست نمیدهد.
اما این سبک طراحی زمانی که وزن هواپیما زیاد باشد با چالش هایی روبروست. معمولا وزن اضافی در هواپیمایی که بال سوییپ برعکس دارند٫ باعث آسیب به ساختارها و خود بال خواهد شد. امروزه طراحان این نوع هواپیماها سعی میکنند تا با کم کردن وزن های اضافی بال هارا هرچه سبک تر بسازند تا حفظ تعادل در آنها راحت تر و پایداری هواپیما بیشتر شود.
نظرات کاربران
برای ثبت نظر، ابتدا وارد پنل کاربری خود شوید.